Eigen opdrachten

Tips & tricks hoe je als Foodtruck je eigen event organiseert en duizenden euro's omzet haalt in één dag.

Naast dat hosts jouw foodtruck kunnen aanvragen in hun eigen buurt is het ook mogelijk om je eigen event te regelen. We geven je de tips & tricks van Anh van foodtruck Hoi Anh, die zeer succesvol via haar eigen netwerk Buurtkeukens organiseert. 

Hoi Anh is een Vietnamese foodtruck die wordt gerund door twee zussen. Anh vertelt aan Buurtkeukens hoe je het meeste haalt uit de eigen organisatie van een foodtruck in een buurt. Zoals die eerste keer in Bunnik. ‘Een gekkenhuis was het, zo goed liep het.’

Anh vertelt over de telefoon hoe ze het heeft aangepakt met het zelf opzetten van een Buurtkeuken event. Ondertussen is ze bezig om haar nieuwste event in Vaartse Rijn voor te bereiden en rolt met oortjes in de ene na de andere springroll. Anh: ‘De truc is om het dichtbij via je eigen netwerk van vrienden en bekenden te houden. Mijn zus woont in Bunnik en kent hier veel mensen. Je moet niet vies zijn van een beetje lobbyen. Als je via Buurtkeukens met je eigen gegevens een event aanmaakt op een datum in een wijk is het belangrijk de link zo veel mogelijk te delen in grote buurtapps. De voetbal-, hockey-, school-, buurtwachtapp. Schroom niet om zoveel mogelijk bereik te krijgen via dit soort apps. Degene die de link deelt kan het enthousiasme overbrengen om lekker eten bij jouw foodtruck te bestellen. We zijn ook bezig op andere plekken zoals vandaag in Vaartse Rijn en we staan deze week ook in Haarlem. Allemaal via vrienden uit ons eigen netwerk. Het is in Bunnik echt een gekkenhuis geworden. Zo goed liep het. We moesten op een gegeven moment echt ‘dicht’ en nee verkopen. We dachten er nog even aan om andere manieren in te zetten voor de promotie, zoals Nextdoor of Facebook, maar dat was dus helemaal niet nodig.’

Anh heeft niet veel tijd omdat de deadline van het klaarmaken van alle gerechten nadert, dus besluiten we nog even een paar goeie tips op een rijtje te zetten. Hier komen ze:

Zo organiseer je succesvol je eigen Foodtruck event:

  • Vraag een bekende de trekker te zijn in de organisatie en locatie van jouw Foodtruck event via Buurtkeukens
  • Kies wijken met een grote dichtheid aan mensen, met veel jonge gezinnen (zoals een nieuwbouwwijk)
  • Voeg een betaalbaar kindergerecht 🧒 toe aan je menu (zodat er voor elk lid van een gezin keus is)
  • Stuur de link in veel grote appgroepen van de sport tot school en buurtwatch apps
  • Stuur ook een herinnering uit een paar dagen voor het event en een dag van te voren als reminder
  • Deel het in de lokale Facebook groep(en) van een wijk
  • Denk ook aan initiatieven zoals Nextdoor waar je een oproepje in kunt (laten) plaatsen
  • Zit er zelf bovenop, met aanstekelijk enthousiasme. Lobbyen werkt!

Heel veel succes namens Hoi Anh en het Buurtkeukens-team!

Ps. Hierbij nog even de link. Selecteer je eigen foodtruck en stem met een bekende de datum en locatie af waar je gaat staan. En nog een groot voordeel: als je je eigen event opzet draag je slechts 5% af. Extra winst dus voor jouw foodtruck!