Pers

We hebben het geluk dat de pers ons lief heeft.

Daardoor worden we meer bekend, leren meer mensen over ons en helpen we meer ondernemers en buurten.

En er is positief nieuws.

Uit en thuis: er is nog genoeg te doen op culinair gebied

"Via Buurtkeukens trommel je makkelijk je vrienden en buren op om eten te halen bij een foodtruck. Het reserveren van de door jou uitgekozen foodtruck is gratis. De bestelling deel je via mail, Facebook en WhatsApp, iedereen bestelt en betaalt vooraf zijn eigen maaltijden. Door de verschillende tijdvakken komen er niet te veel mensen tegelijkertijd. Coronaproof dus."

Lees meer op NU.nl

Ieder wil gezelligheid

Sinds de lancering heeft Buurtkeukens al 600 foodtrucks de wijk in gebracht. 'Zo verbinden we mensen in de wijk met lekker eten en helpen we foodtruckondernemers in deze lastige tijd.'

Lees meer in de Telegraaf (premium)

Foodtrucks voorzien hele wijken van eten.

"Omdat foodtrucks en buurtbewoners zo enthousiast zijn, denk ik zeker dat het na het coronatijdperk door kan gaan. Het is een blijvertje."

Bekijk de video op Eenvandaag

Foodtrucks komen naar jouw straat op Nationale Foodtruckdag

"Via Buurtkeukens hebben we weer uitzicht op omzet. We hebben al in Bunnik gestaan, dat was een enorm succes. Dat kunnen we 1 à 2 keer in de week doen."

Lees meer op RTV Utrecht

Foodtrucks: alleen de sterke en creatieve ondernemers blijven over

"We kregen veel enthousiaste reacties. Wat mensen normaal gesproken op festivals zagen, hadden ze nu ineens voor hun deur staan en doordat ze vooraf hun bestelling door gaven is het hartstikke coronaproof."

Lees het artikel in het AD

Lekker, leuk en makkelijk: een ’gratis’ foodtruck voor de hele buurt

Voor veel ondernemers, waaronder het Utrechtse Hoi Anh, zijn de boekingen een redding. Mede-eigenares Anh-McCrae-Luu: ,,Hiermee komen wij de corona door. We worden door de bewoners altijd leuk ontvangen.”

Lees meer in het AD

Omroep Flevoland

'Dit is gewoon mijn passie', vertelt Sharda van Dos Chicas. 'Dit is wat ik wil doen, dus we gaan gewoon door. Rondkomen is wel een uitdaging, maar Buurtkeukens is geniaal. Ik word gewoon uitgenodigd om lekker voor de hele buurt te gaan koken, heb weer omzet en verspil geen eten!'

Bekijk de video op Omroep Flevoland 

Je kunt gratis een foodtruck voor je straat regelen en dat werkt zo

"Met het initiatief Buurtkeukens komt het bezoeken van een foodtruckfestival opeens ook heel dichtbij."

Lees meer op Indebuurt

Foodtruckeigenaren: eerst murw geslagen, daarna creatieve oplossingen

"We krijgen heel veel positieve reacties. De eerste keer was heel spannend. We gingen met applaus de straat uit. Ik was geëmotioneerd. Mensen zaten allemaal in de voortuin. Uit elkaar, maar wel contact met elkaar. Even een vakantiegeval. We zijn hoopvol. En na de crisis willen we hiermee door."

Lees meer op Omroep West

Download het logo in png.