Updates 🛎

Alle updates van ons, zodat we je kunnen laten schitteren in de buurt.

😍 Komen heel graag

Deze filter houdt bij hoe vaak een truck is aangevraagd én hoe vaak een aanvraag is doorgegaan. Dit wordt berekend door het systeem met de data sinds we bestaan. Deze trucks komen heel graag.

🚀 Meest geboekt

Duizenden Buurtkeukens hebben al plaatsgevonden. Sommige trucks worden meer aangevraagd dan andere. Wil je de meest populaire trucks zien?

📞 Aan de bel trekken

We vergeten allemaal weleens wat, maar eten dat koud staat te worden is heel vervelend. Vanaf nu kan jij no shows direct contacten. Op de bestelpagina de knop "no show". Als je daarop tapt vanaf je mobiel kan je direct bellen of WhatsAppen.

🙈 Privacy

We hebben een privacy policy gemaakt die ook leesbaar is. Daardoor weet je precies wat we met je data doen. En ook wat we vooral niet doen. Zie de Privacy Policy.

⏱ Lekker bij de tijd

Vanaf nu is het mogelijk om je standaard tijden te veranderen. Dus sta je liever van 17:00 tot 20:00. Prima! Wil je naast lunch en avondeten nog extra tijden beschikbaar zijn? Geef maar door! Wil je meer dan 2 bestellers per 5 minuten? Geef maar door (mits Corona proof)! Of wil je juist iedere 10 of 15 minuten bestellingen uitleveren? Ook graag doorgeven.

We zijn door de wasstraat gegaan

Licht uit, spot aan! Likkie verf 🎨, glimmende velgjes, dat gevoel. We wilden het gevoel van een foodtruck overbrengen. Nu spat de gastvrijheid ervan af. Ook dat lekkere sfeertje met lampjes en hoe makkelijk het is om te regelen. En heel belangrijk, we doen dit met ontzettend veel plezier en dat mag gezien worden! 

☀️ Wij zetten jou in het zonnetje

Omdat jij zorgt dat iedereen langer van de zon kan genieten, willen wij ook jou in het zonnetje zetten. Vanaf het begin hebben we gefocust op duurzaamheid. We zien dat een aantal foodtrucks echt heel veel hiervoor doen. Daarvoor hebben we nu een eigen pagina gemaakt. Hoor jij hier ook tussen? Mail ons dan wat je doet om duurzaam te zijn. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal trucks die lokaal inkopen:

Berend's Bar - Indonesisch

Berend's Bar - Indonesisch

Na zijn Geschiedenisstudie ontdekte hij dat ie koken veel leuker vond en begon een foodtruck. Uitnodigen

Bram's Pannenkoeken

Bram's Pannenkoeken

Als een soort Fabergé-ei komt deze truck uit een andere truck. En eieren zijn nodig voor deze lekkere pannenkoeken. Uitnodigen

Chic de Friemel on Tour

Chic de Friemel on Tour

Sliders, soep, salades, hartige- en zoete taart. Freak out! Uitnodigen

🤝Bevriende foodtruck?

Indien jij een foodtruck introduceert (via mail of whatsapp), die zich aanmeldt bij ons én een opdracht uitvoert, dan rekenen voor jouw eerstvolgende opdracht niks. Jij helpt ons dan met groeien, en zoals we zijn begonnen gaan we net zo vriendelijk door. We willen je helpen. Too good to be true? Wen er maar aan!

🗣 Wil je ons reviewen?

We hebben een pagina op Instagram, Twitter, Facebook en op Google.

Zou je het leuk vinden om daar een review over ons te schrijven?

Een kind kan de 🧺 doen

Veel buurten hebben ook kindjes die het te gek vinden dat jullie langskomen. Gerechten voor kinderen aanbieden is daarom een goed idee, een aantal van jullie hebben dit al, bijvoorbeeld de crêpes foodtrucks. Het is ook de nummer 1 vraag die we krijgen van organisatoren. Dus heb jij een lekker kindergerecht, geef het ons door. Dan zetten we die erbij en ben je vindbaar in de filter 🧒, zoals deze trucks:

Hoi Anh

Hoi Anh

Het lekkerste van Vietnam, vers volgens het recept van haar moeder. Uitnodigen

Bangkok Streetfood

Bangkok Streetfood

Ervaar de smaken van Thailand, geserveerd met een Thaise glimlach. Uitnodigen

De Pizzabus

De Pizzabus

De allerlekkerste Italiaanse pizza's gebakken in steenovens Uitnodigen

🎨 Staat je goed zeg!

Het is een beginnetje, maar we hebben voor bijna alle pagina’s de achtergrond een lik verf gegeven. En de teksten. Allemaal op basis van de huisstijl die terug te vinden is op je eigen site of logo. Daardoor kan jij laten zien wie je bent, in plaats van dat wij dat bepalen. 

🤳 Alles past beter op je mobiel

Bijna iedereen gebruikt een telefoon, voor het reserveren, en voor het bestellen. Size matters, daarom zijn we vol op mobiel gegaan. En toch ook voor tablets en computers. 

🎪 Festivals en evenementen

Doordat we aanvragen ontvingen voor evenementen hebben we een speciale pagina gemaakt. Daarin staan de datum, tijden, locatie en beschrijving van het event. Net als de aangevraagde foodtrucks. Dat alles in een mooi jasje, met logo en huisstijl. Daarnaast maken we het mogelijk om tot aan het einde van het evenement te kunnen bestellen. Oh en omdat zakelijk ook hard groeit hebben we mogelijkheid om de prijzen onzichtbaar te maken. 

👌 Kunnen wij het maken? Nou en of!

Voor bijna ieder gerecht hebben we de besteltijd ontvangen. Dit helpt om automatisch tijden te blokkeren bij een lastige bestelling. Of laat juist meer bestellingen toe. Daardoor ontstaan er geen rijen, wachttijd en kan je lekker doorwerken. Nog niet de bereidingstijden van je menu items doorgegeven? Graag mailen

#️⃣ Menu nummers

Als je zelf bestelnummers gebruikt dan kan dat ook. Bijvoorbeeld #3 voor “Bara bakkeljou” Die zie je dan ook terug op je bestelpagina.

😍 Gastvrijheid

Dit zijn de allerleukste dingen die je kunt doen:

  1. Voorpret: kom ruim op tijd. Voor de buurt lever je meer dan een maaltijd, buurten kijken dagenlang uit naar de gezelligheid die jullie brengen
  2. Zet een lekker muziekje aan 🎶, samen met de heerlijke geuren uit je truck geeft dat instant sfeer. 
  3. Begroet mensen met een glimlach en hun naam, die weet je van de bestellijst. 
  4. Bedank de host, die heeft het voor je geregeld.

Als alles top is gegaan, dan nodigt die waarschijnlijk nog een foodtruck uit. Meer tips lezen?

🧑‍💼 Zakelijk

Doordat zakelijke opdrachten zeer flink zijn toegenomen hebben we besloten dit een eigen filter te geven. Iedere truck die een zakelijke opdracht heeft gedaan staat hierbij.

👀 Live bestelpagina’s

De ene truck print alle bestellingen, de ander neemt een tablet mee. Voor de laatste hebben we live bestel pagina’s. Je kunt ervoor kiezen dat de pagina meeloopt met de tijd. Kijk maar eens tijdens een opdracht.

📬 Berichtenservice™

Vaak kregen we de vraag “Wanneer is er weer een truck in de buurt?”. Dus maakten we de Berichtenservice™. Wekelijks sturen we meer dan 11.000 abonnees een mail als jij of een collega in de buurt komt. Hierdoor verhogen we jouw omzet.

🥡 Menu introductie

Je kunt boven je menu nu specifieke informatie zetten. Zoals bijvoorbeeld “Wij doen de afwas.”, “Kies je toppings bij de foodtruck” of wat je wilt.

💳 Passie, uh een pasje

Net als je betaalpas, vliegtickets en event tickets kunnen mensen de bestelling nu aan wallet toevoegen. Eerst op iOS, later op meer. We hebben ervoor gezorgd dat je er fantastisch uit ziet.

😎 Snelle filters

Ooit begonnen we met vier trucks. Nu zijn dat er meer dan 200 foodtrucks. Dus hebben we het makkelijk gemaakt voor organisatoren om je te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld trucks die salades verkopen:

Hoi Anh

Hoi Anh

Het lekkerste van Vietnam, vers volgens het recept van haar moeder. Uitnodigen

Bangkok Streetfood

Bangkok Streetfood

Ervaar de smaken van Thailand, geserveerd met een Thaise glimlach. Uitnodigen

De Pizzabus

De Pizzabus

De allerlekkerste Italiaanse pizza's gebakken in steenovens Uitnodigen

👩‍🍳 HACCP

Het wordt allemaal steeds een tikkeltje professioneler. We gaan vanaf nu erbij zetten of je het HACCP papiertje in bezit hebt. Sommige van ons hebben ‘m zelf ook. Als jij het aan ons doorgeeft, dan zetten we die erbij. Hier gaan we zeer snel meer mee doen.

💬 Reactiesnelheid

We houden vanaf nu bij hoe snel je op een aanvraag reageert. Het systeem toont dit binnenkort zelf op de pagina. Handig voor organisatoren om alvast een inschatting te hebben hoe lang het ongeveer duurt voordat ze antwoord hebben.

🗓 Wanneer dan wel?

Als je een aanvraag krijgt en je kunt niet, kan je vanaf nu aangeven waarom niet, dat is handig voor het systeem om te weten, want dan blokkeren we die dag. Nog mooier is dat je kunt aangeven wanneer je wel kunt. Die data wordt dan direct doorgestuurd naar de organisator. We zien dat er daardoor aanvragen toch door gaan voor trucks die op de andere dag niet konden.

🏡 Eigen terrein vs Openbare weg

Wanneer je op iemands eigen terrein staat is er sprake van catering en is de gemeentelijke regelgeving niet van toepassing. Dat hebben we uitgezocht en werkt fantastisch. 

De openbare weg is een ander verhaal. Dan is het noodzakelijk om, met de host, te achterhalen wat de lokale regelgeving is. Ook hier merken we dat veel gemeenten en stadsdelen dit heel tof vinden. Als het niet mag kun je overwegen het toch te doen indien je een back-up plan hebt voor het (theoretische) geval dat er een BOA langskomt. Bel mij gerust een keer voor tips & tricks hierover. 

We zijn met onze juridisch adviseur op zoek naar een definitieve oplossing. We hebben het nu bij het maken van een aanvraag ook gezet. Tot nu toe hebben we zo’n 300 keer een foodtruck in een buurt gehad en is er nog geen boete uitgedeeld, dat willen we graag zo houden!

📆 Maanden vooruit

Je kunt tot 4 maanden vooruit aangevraagd worden of een opdracht aannemen.

🤝 Eigen opdrachten

Geen offertes maken, veel minder communicatie en super simpel voor de klant. Wanneer je zelf een opdracht aanmeldt brengen wij daarvoor de helft minder in rekening.

🖨 Print voor de druk

Nadat de besteldeadline is verstreken kan je een printje maken van alle bestellingen. Klik in je browser op 'print' en dan rollen alle bonnen eruit. Handig voor je mise-en-place.

💰 Minimum omzet

Wanneer je ons je minimale omzet doorgeeft dan doe je automatisch mee met zakelijke aanvragen. Ook zien organisatoren het op je pagina, in de filters en bij budget. Deze trucks hebben bijvoorbeeld €500 aangeven:

Coccole - Indonesisch

Coccole - Indonesisch

Lekker rijsttafelen met de buurt met deze heerlijke traditionele Indische gerechten. Uitnodigen

Tarte Flambée / Flammkuchen

Tarte Flambée / Flammkuchen

Flammkuchen en crêpes, omdat mensen behoefte hebben aan zoete en hartige lekkernijen Uitnodigen

Ay Caray!

Ay Caray!

Een grote glimlach die je verrast met Mexicaanse taco's en fajita's. Uitnodigen