Updates 🛎

Alle updates van ons, zodat we je kunnen laten schitteren in de buurt.

We zijn door de wasstraat gegaan

Licht uit, spot aan!. Likje verf 🎨, glimmende velgen dat gevoel. We wilden het gevoel van een foodtruck overbrengen. Nu spat de gastvrijheid ervan af. Ook dat lekkere sfeertje met lampjes en hoe makkelijk het is om te regelen. En heel belangrijk, we doen dit met ontzettend veel plezier en dat mag gezien worden! 

☀️ Wij zetten jou in het zonnetje

Omdat jij zorgt dat iedereen langer van de zon kan genieten, willen wij ook jou in het zonnetje zetten. Vanaf het begin hebben we gefocust op duurzaamheid. We zien dat een aantal foodtrucks echt heel veel hiervoor doen. Daarvoor hebben we nu een eigen pagina gemaakt. Hoor jij hier ook tussen? Mail ons dan wat je doet om duurzaam te zijn. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal trucks die lokaal inkopen:

De Grillende Keukenmeiden - Curries

De Grillende Keukenmeiden - Curries

Vanuit een paardentrailer grillen ze de lekkerste curries, ook vegetarisch. Uitnodigen

The Ribtastic Brothers

The Ribtastic Brothers

Het grillmonster is een zelfgemaakte BBQ bakfiets en brengt een unieke BBQ smaakbeleving in je buurt. Uitnodigen

Chic de Friemel on Tour - herfst

Chic de Friemel on Tour - herfst

Stoofpot van oma, Sheppherd’s pie, erwtensoep en fabelachtige zoete taart. Freak out! Uitnodigen

🤝Bevriende foodtruck?

Indien jij een foodtruck introduceert (via mail of whatsapp), die zich aanmeldt bij ons én een opdracht uitvoert, dan rekenen voor jouw eerstvolgende opdracht niks. Jij helpt ons dan met groeien, en zoals we zijn begonnen gaan we net zo vriendelijk door. We willen je helpen. Too good to be true? Wen er maar aan!

🤦‍♂️ No shows

Ondanks dat iedereen die bestelt een bevestigingsmail en agenda reminder krijgt, zien we toch dat er weleens iemand z’n bestelling vergeet op te halen. Heel vervelend, dat willen we echt voorkomen.  Als het toch voorkomt, graag direct aan ons laten weten door een berichtje met het bestelnummer. Dan sturen we de besteller direct een bericht en komt (bijna altijd) diegene het alsnog ophalen. Binnenkort hebben we hier meer nieuws over waardoor dit probleem echt volledig weg is.

🗣 Wil je ons reviewen?

We hebben een pagina op Instagram, Twitter, Facebook en op Google.

Zou je het leuk vinden om daar een review over ons te schrijven?

Een kind kan de 🧺 doen

Veel buurten hebben ook kindjes die het te gek vinden dat jullie langskomen. Gerechten voor kinderen aanbieden is daarom een goed idee, een aantal van jullie hebben dit al, bijvoorbeeld de crêpes foodtrucks. Het is ook de nummer 1 vraag die we krijgen van organisatoren. Dus heb jij een lekker kindergerecht, geef het ons door. Dan zetten we die erbij en ben je vindbaar in de filter 🧒, zoals deze trucks:

EetfeStijn

EetfeStijn

Stond vanaf zijn 16e in de keuken, nu maakt hij festival food met passie bereid. Uitnodigen

De Grillende Keukenmeiden - Curries

De Grillende Keukenmeiden - Curries

Vanuit een paardentrailer grillen ze de lekkerste curries, ook vegetarisch. Uitnodigen

Rolling Grillmaster

Rolling Grillmaster

Zodra je de fietsbel hoort staat er een zelfgemaakte BBQ bakfiets voor je deur. Uitnodigen

🎨 Staat je goed zeg!

Het is een beginnetje, maar we hebben voor bijna alle pagina’s de achtergrond een lik verf gegeven. En de teksten. Allemaal op basis van de huisstijl die terug te vinden is op je eigen site of logo. Daardoor kan jij laten zien wie je bent, in plaats van dat wij dat bepalen. 

🤳 Alles past beter op je mobiel

Bijna iedereen gebruikt een telefoon, voor het reserveren, en voor het bestellen. Size matters, daarom zijn we vol op mobiel gegaan. En toch ook voor tablets en computers. 

🎪 Festivals en evenementen

Doordat we aanvragen ontvingen voor evenementen hebben we een speciale pagina gemaakt. Daarin staan de datum, tijden, locatie en beschrijving van het event. Net als de aangevraagde foodtrucks. Dat alles in een mooi jasje, met logo en huisstijl. Daarnaast maken we het mogelijk om tot aan het einde van het evenement te kunnen bestellen. Oh en omdat zakelijk ook hard groeit hebben we mogelijkheid om de prijzen onzichtbaar te maken. 

👌 Kunnen wij het maken? Nou en of!

Voor bijna ieder gerecht hebben we de besteltijd ontvangen. Dit helpt om automatisch tijden te blokkeren bij een lastige bestelling. Of laat juist meer bestellingen toe. Daardoor ontstaan er geen rijen, wachttijd en kan je lekker doorwerken. Nog niet de bereidingstijden van je menu items doorgegeven? Graag mailen

#️⃣ Menu nummers

Als je zelf bestelnummers gebruikt dan kan dat ook. Bijvoorbeeld #3 voor “Bara bakkeljou” Die zie je dan ook terug op je bestelpagina.

😍 Gastvrijheid

De afgelopen maanden zijn er veel tips en tricks gedeeld van organisatoren en trucks. Dit vonden ze de allerleukste dingen die je kunt doen:

  1. Voorpret: kom ruim op tijd. Voor de buurt lever je meer dan een maaltijd, buurten kijken dagenlang uit naar de gezelligheid die jullie brengen
  2. Zet een lekker muziekje aan 🎶, samen met de heerlijke geuren uit je truck geeft dat instant sfeer. 
  3. Begroet mensen met een glimlach en hun naam, die weet je van de bestellijst. 
  4. Bedank de host, die heeft het voor je geregeld.

Als alles top is gegaan, dan nodigt die waarschijnlijk nog een foodtruck uit. Ook heel handig voor je reviews

💳 Passie, uh een pasje

Net als je betaalpas, vliegtickets en event tickets kunnen mensen de bestelling nu aan wallet toevoegen. Eerst op iOS, later op meer. We hebben ervoor gezorgd dat je er fantastisch uit ziet.

😎 Bekijk het door een roze bril, of welke filter dan ook

Filters, alleen dan snel en direct. 😅 Even de geschiedenis in. In april waren er vier trucks. Ondertussen is de buurt uitgegroeid tot ver over de 100 foodtrucks. En dat worden er bijna dagelijks meer.  Super tof, want dan doen we met z’n allen wat goeds! Alleen voor mensen is het lastiger om je te vinden. En is het ook lastiger geworden om iedereen in de spotlights te zetten.  Daarom rollen we nu filters uit. Die waren er altijd, zoals provincies wereldkeukens en trucks in de buurt. Alleen vanaf nu maken we dit echt heel prominent.  Oh en we breiden ze ook direct uit. Vanaf nu kunnen mensen dus filteren op; kindermenu’s, vega en binnenkort veel meer. We zullen die continue blijven uitbreiden zodat het makkelijker wordt voor organisatoren om je te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld trucks die salades verkopen:

EetfeStijn

EetfeStijn

Stond vanaf zijn 16e in de keuken, nu maakt hij festival food met passie bereid. Uitnodigen

Rolling Grillmaster

Rolling Grillmaster

Zodra je de fietsbel hoort staat er een zelfgemaakte BBQ bakfiets voor je deur. Uitnodigen

Hoi Anh

Hoi Anh

Het lekkerste van Vietnam, vers volgens het recept van haar moeder. Uitnodigen

👩‍🍳 HACCP

Het wordt allemaal steeds een tikkeltje professioneler. We gaan vanaf nu erbij zetten of je het HACCP papiertje in bezit hebt. Sommige van ons hebben ‘m zelf ook. Als jij het aan ons doorgeeft, dan zetten we die erbij. Hier gaan we zeer snel meer mee doen.

💬 Reactiesnelheid

We houden vanaf nu bij hoe snel je op een aanvraag reageert. Het systeem toont dit binnenkort zelf op de pagina. Handig voor organisatoren om alvast een inschatting te hebben hoe lang het ongeveer duurt voordat ze antwoord hebben.

🗓 Wanneer dan wel?

Als je een aanvraag krijgt en je kunt niet, kan je vanaf nu aangeven waarom niet, dat is handig voor het systeem om te weten, want dan blokkeren we die dag. Nog mooier is dat je kunt aangeven wanneer je wel kunt. Die data wordt dan direct doorgestuurd naar de organisator. We zien dat er daardoor aanvragen toch door gaan voor trucks die op de andere dag niet konden.

🏡 Eigen terrein vs Openbare weg

Wanneer je op iemands eigen terrein staat is er sprake van catering en is de gemeentelijke regelgeving niet van toepassing. Dat hebben we uitgezocht en werkt fantastisch. 

De openbare weg is een ander verhaal. Dan is het noodzakelijk om, met de host, te achterhalen wat de lokale regelgeving is. Ook hier merken we dat veel gemeenten en stadsdelen dit heel tof vinden. Als het niet mag kun je overwegen het toch te doen indien je een back-up plan hebt voor het (theoretische) geval dat er een BOA langskomt. Bel mij gerust een keer voor tips & tricks hierover. 

We zijn met onze juridisch adviseur op zoek naar een definitieve oplossing. We hebben het nu bij het maken van een aanvraag ook gezet. Tot nu toe hebben we zo’n 300 keer een foodtruck in een buurt gehad en is er nog geen boete uitgedeeld, dat willen we graag zo houden!

📆 Kan je ook over 3 maanden?

Één van de meeste vragen die we kregen van organisator en jullie was of het mogelijk is vooruit te plannen. Nu kan je tot 4 maanden vooruit aangevraagd worden of een opdracht doorvoeren. 

📍 in de buurt

Organisatoren delen de bestelpagina met de buurt, maar veel mensen kijken op Buurtkeukens om te zien of er een foodtruck in de buurt is. Die laten we op de site zien. Uit onze data blijkt dat je daardoor ook echt meer verkoopt. Een voorbeeld:

Viva la Pizza22 januari

Apeldoorn

Viva la Pizza

Luik open: . Bestel nu vast je maaltijd!

🤝 Eigen opdrachten

Je kunt nu zelf opdrachten aanmelden. Door een aantal foodtrucks werd dit gevraagd. Grootste reden was de tijd die het scheelt. Geen offertes, veel minder communicatie en makkelijk voor de klant. Wanneer je zelf ook de organisator bent, dan brengen wij daarvoor de helft minder in rekening. 

🖨 Print voor de druk

Omdat alle bestellingen vooraf binnen komen hebben we een bestelpagina gemaakt. Daarvan kan je nadat de besteldeadline is verstreken een printje maken. In je browser klik je op print en zo rollen alle bonnen eruit. Handig voor je mise-en-place.

💰 Minimum omzet

Wanneer je ons je minimale omzet doorgeeft dan doe je automatisch mee met zakelijke aanvragen. Ook zien organisatoren het op je pagina, in de filters en bij budget. Deze trucks hebben bijvoorbeeld €500 aangeven:

De Grillende Keukenmeiden - Curries

De Grillende Keukenmeiden - Curries

Vanuit een paardentrailer grillen ze de lekkerste curries, ook vegetarisch. Uitnodigen

Ay Caray!

Ay Caray!

Een grote glimlach die je verrast met Mexicaanse taco's en fajita's. Uitnodigen

Asian Streetfood

Asian Streetfood

Deze chef werkte eerder in het Okura en bracht sushi naar Nederland. Nu naar je buurt. Uitnodigen

🛎 Live bestelpagina’s

De ene truck print alle bestellingen, de ander neemt een tablet mee. Voor de laatste hebben we live bestel pagina’s. Zodra de opdracht begint zie je dat de pagina meegaat met de tijd. Kijk maar eens tijdens een opdracht) Oh ja, vergeet niet om je geluid aan te zetten.