Tips & tricks voor het huren van een foodtruck op het werk

Nu de wereld weer meer open gaat is het leuk om voor en met collega’s wat te organiseren. Zo kun je heel gemakkelijk een foodtruck huren voor een lunch, vrijmibo of bedrijfsfeest. We geven je tips & tricks voor het regelen van zo’n gaaf foodtruck festival sfeertje op het werk.

Langzaamaan keren we weer terug naar werk. Veel bedrijven passen de manier van werken aan, met meer thuiswerken dan voor corona. Om de saamhorigheid in je bedrijf een boost te geven kun je momenten van samenkomen organiseren, waarbij je elkaar op een ongedwongen en gezellige manier kunt zien en spreken. Een foodtruck huren is dé perfecte manier om samen te zijn en te genieten van een hapje en een drankje. Of je nu kiest voor het regelen van een lekkere lunch, een aangeklede vrijdagmiddagborrel of een foodtruck festivalsfeer met meerdere foodtrucks voor je bedrijfsfeest. Alles is mogelijk. Waar je als bedrijf voor gaat ligt helemaal aan jouw ideeën, wensen en budget. Buurtkeukens kan hierin adviseren en ondersteunen. En met ons aanbod van meer dan 200 foodtrucks zit er altijd wat bij.

Dit zijn de tips & tricks waar je op moet letten bij het huren van een foodtruck op het werk

1. Voor wie wil je een foodtruck regelen??

Is het voor collega’s om ze een lekkere lunch aan te bieden? Wil je alleen een foodtruck faciliteren en bestellen de collega’s zelf of pak je uit met een feest voor medewerkers en relaties? Op basis daarvan kun je een checklist maken met voorwaarden. Daarbij kun je denken aan:

 • Aantal mensen waarvoor de foodtruck eten inkoopt
 • Wat zijn jullie wensen? Wil je iets simpels, iets exotisch? Een bbq of juist vegetarisch of halal?
 • Houd rekening met dieetwensen van collega’s met verschillende achtergronden
 • Wil je iets kleins organiseren of pak je juist uit en wil je een groot(s) event?
 • Wat is je budget? Het kan al vanaf nul euro als medewerkers hun eigen lunch betalen
 • Wil je de foodtruck binnen of buiten hebben staan?
 • Is er stroom aanwezig? Sommige foodtrucks zijn helemaal zelfvoorzienend, de meeste hebben stroom nodig

2. Regel je de foodtruck helemaal zelf of wil je op maat geholpen worden?

Via Buurtkeukens kun je heel gemakkelijk zelf (gratis) een foodtruck boeken. Je kunt de foodtruck afkopen, maar collega’s kunnen ook zelf hun lunch bestellen. Foodtrucks komen vanaf een minimumbedrag, dat al snel gehaald wordt. Op de site van Buurtkeukens zie je overzichtelijk staan waar een foodtruck komt in Nederland, wat het minimum afname bedrag is en wat er op het menu staat.

4 redenen wat Buurtkeukens zo speciaal maakt:

 1. We werken met een bestellink, waardoor mensen niet lang in de rij hoeven staan. Een pauze duurt tenslotte niet de hele dag en zo spreid je gemakkelijk de aantallen.
 2. Het menu is vooraf bekend en in te zien. Zo kies je snel en overzichtelijk voor bijvoorbeeld vegetarisch, halal, vegan of een bijzondere internationale keuken.
 3. Iedere bestelling wordt vooraf gedaan, waardoor de kosten bekend zijn en er geen verrassingen komen.
 4. Wil je meerdere foodtrucks boeken? Dan maken we een speciale pagina voor je, compleet in eigen stijl. 

Eerst de wensen bespreken? Je kunt natuurlijk door ons geholpen worden en een voorstel op maat krijgen. Neem contact met ons op, dan adviseren we je graag en denken met je mee.

Over Buurtkeukens op het werk

Buurtkeukens verbindt buurten en bedrijven met lekker eten. Met een of meerdere foodtrucks creëer je een geweldige sfeer voor collega’s en relaties. Met ons unieke boekingssyteem kunnen mensen het eten in georganiseerde tijdslots afhalen waardoor er geen lange rijen ontstaan. Indien vereist werkt het zelfs volgens de regels en afspraken van het RIVM.

Meer weten en contact? Check hier hoe je boekt.