Vragen staat vrij

🤷‍♀️ Waarom bestaat dit?

Het Corona virus heeft een ongekende impact op de samenleving. Horeca heeft nogmaals moeten sluiten en evenementen geannuleerd. Dat heeft ook gevolgen voor foodtrucks. Maar we hadden een plannetje! Ons doel is om de buurt met elkaar te verbinden en ondernemers te helpen. Dit alles door heerlijk eten. Met deze site helpen we je om dit gratis in je eigen buurt te organiseren. Duizenden buurten zijn je al voorgegaan.

🚚 Hoe regel je zoiets dan? Zijn er kosten aan verbonden?

Het kost helemaal niets, alleen een beetje tijd om je buren en vriendjes te enthousiasmeren. Maak een keuze uit de selectie van foodtrucks. Vul je gegevens in en selecteer de datum. Klik dan op reserveer en de foodtruck hoort er direct van. Zodra de foodtruck bevestigt (of toch niet kan), hoor jij het ook direct. Je kunt dan ook contact opnemen met de foodtruck om eventuele details door te spreken. Het enige wat je nog hoeft te doen is de link door te sturen zodat iedereen kan bestellen.

Let op, eigen terrein mag, op de openbare weg dien je zelf met de gemeente contact op te nemen. Veel gemeentes vinden het tof, sommige vereisen op dit moment een vergunning.

En hoe zit dat dan met bestellen?

Je ontvangt een link, die deelt via de Whatsapp-groepen, flyer, Facebook of waar je wilt. Via die link selecteert iedereen zelf een tijdstip en een maaltijd. Ook jij. Op de pagina staat tot wanneer je kunt bestellen. Daarna gaat alles op slot en sturen we de bestellingen door. Dan kan de foodtruck inkopen doen en beginnen aan de voorbereidingen.

Hoe werkt het met ophalen, betalen en afstand houden?

Op het gekozen tijdstip ga je naar de truck. Hou altijd 1,5 meter afstand. Door de tijdvakken komen er niet teveel mensen op één plek. Als je al moet wachten, geniet dan van de overheerlijke geuren. Betalen gaat contactloos.

👥 Maar die foodtruck komt toch niet alleen voor mij?

Nee dat kan niet uit, maar je hebt ook buren, en je zit vast ook in veel WhatsApp-groepen? En als jij zo’n truck leuk vindt, vinden veel anderen het vast ook leuk. We hebben een aantal slimme tips verzameld. Bij twijfel kan je overleggen met de foodtruck die je wilt uitnodigen.

Moet ik verder nog wat regelen?

Bij alle trucks staat wat ze nodig hebben. Sommigen zijn zelfvoorzienend, soms moet er elektriciteit (een verlengsnoer) geregeld worden. Regel verder een gezellig aantal buren voor een smakelijk hapje van de foodtruck!

Buurtcatering op eigen terrein kan zonder vergunning

Zolang de uitgenodigde foodtruck op eigen terrein staat en ons pre-order afhaalschema gehanteerd wordt, kun je te allen tijde een Buurtkeuken uitnodigen! Het is dan een vorm van catering (buurtcatering) en hoef je niets uit te zoeken. 

Hoewel je mensen in jouw buurt uitnodigt om af te halen heeft een Buurtkeukens opdracht een besloten karakter

  • Er is van tevoren maar een beperkt aantal tijdsloten beschikbaar (rond 40-80)
  • Het is alleen interessant voor mensen die in de buurt wonen (lokaal karakter)
  • Er is ruim van tevoren bekend wie de genodigden zijn en jij hebt de gastenlijst
  • Er is ruim van tevoren bekend wanneer de maaltijden worden afgehaald (per 5 minuten)
  • Er is geen losse verkoop 

Omdat het op eigen terrein plaats vindt is er dus geen vergunning nodig.

En op de openbare weg?

Openbare weg is vergunningsplichtig

Staat de foodtruck op de openbare weg, dan vinden veel gemeenten en stadsdelen het vaak ook heel tof. We houden bij welke gemeente dit op de openbare weg toestaat (en welke niet).

Twijfel je of het mag, neem dan contact op met de gemeente of het stadsdeel. Onze tip is om aan te geven dat er alleen afhaaltijden zijn, alles op 1,5m gaat en het geen feestje of festival is (dat is geenszins onze bedoeling). Als je een reactie hebt gekregen van de gemeente, zou je die informatie met ons willen delen?

Wat betekent dat vinkje ✔️?

Als je zo'n vinkje ziet dan hebben we die truck zelf getest. Daar steken we onze handen voor in het spreekwoordelijke 🔥.

Bangkok Streetfood

Bangkok Streetfood

Ervaar de smaken van Thailand, geserveerd met een Thaise glimlach. Uitnodigen

De Pizzabus

De Pizzabus

De allerlekkerste Italiaanse pizza's gebakken in steenovens Uitnodigen

De Barabus

De Barabus

Suriname in je buurt met Bara, Roti, Javaanse Kip en spekkoek. Uitnodigen

💰Wie verdient hier aan?

Uitgangspunt is dat alle opbrengsten voor de foodtruck ondernemer zijn, maar om met dit initiatief door te kunnen gaan (en onze kosten te dekken) ontvangen we een klein percentage. Daarmee kunnen we dit gezellige concept steeds beter maken en veel meer foodtrucks én buurten een fijne dag bezorgen.

🛎 Hoe begon dit? En wie doen dit?

Nadat Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt haalde om een foodtruck ondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. Nu hebben heel veel buurten meegedaan. Ons doel is om nog veel meer foodtrucks te helpen en buurten bij elkaar te brengen. Voor vragen of opmerkingen, stuur ons een email.

Nog andere vragen?

Kan dit ook voor een privé evenement?

Zeker weten! Na je aanvraag kun je een mail terug sturen en regelen we het direct. Prijzen kunnen ook onzichtbaar worden voor je gasten, en nodig je meerdere trucks uit dan kunnen we er zelfs een mini-festival pagina voor maken.

Kunnen de begin en starttijden aangepast worden?

Zeker weten! Een mailtje is voldoende.

Klaar voor de start?

Ben je er klaar voor? Er zijn reuze veel foodtrucks om uit te kiezen.