Marcel Fokkema (45), woonachtig in Naarden. Getrouwd met Eva en vader van drie dochters van 13, 11 en 9.
“Helemaal aan het begin van de coronacrisis organiseerde een maatje van me de eerste foodtruck met pizza’s. Het was eigenlijk heel bijzonder. De foodtruck stond voor een mooi seizoen en zag zijn inkomsten opdrogen en stond nu toch maar mooi voor de hele buurt tientallen pizza’s te bakken. De buurt bevond zich ook nog in een eerste ‘shock’ van hoe gaan we dit doen met zijn allen. En zo’n praatje met elkaar op afstand zorgde echt voor verbinding.”
“Allereerst gaan de kudos ook naar mijn vrouw Eva die het ook regelt, maar goed wij leverden inderdaad de stroom en plek voor de foodtruck. Onze straat en de straatjes eromheen zijn al heel close met elkaar. We wonen achter het beruchte borrelstraatje van Naarden, haha. Het was heel sfeervol en gezellig om met elkaar te kletsen en weer eens iets nieuws te proberen op culinair gebied. Zoals Sheila’s Kitchen met haar overheerlijke roti, maar inmiddels hebben we er al meerdere mogen verwelkomen.
“De meeste mensen ken je wel, omdat je ook via groepsapps en buurtapps je eigen netwerk uitnodigt om het eten te boeken. Ik heb wel Joke ontmoet. Joke is een buurvrouw op leeftijd, die niet bekend is met de technieken van WhatsApp, groepsappjes en tikkies. Nadat ze lucht had gekregen van een foodtruck om de hoek, kwam ze poolshoogte nemen en belde aan. Of ze niet ook mee kon doen. Geweldig natuurlijk. Ik heb gelijk alles uitgelegd, tikkie geïnstalleerd en nu is Joke er steevast elke keer bij. Laatst appte ze me nog over wat ongeregeldheden van hangjongeren in de buurt. Nu worden we gekscherend de Buurtwatch genoemd. En toen de kleinkinderen van Joke nieuwe vriendjes aan het maken waren en dat blijkbaar wel heel gezellig was appte Joke in groepsapp ‘wie heeft mijn kleinkinderen gezien’. Binnen no time had ze ze weer gevonden. Mooi toch?
"Heel simpel, je bent een middag of avond rond je eigen huis gastheer of gastvrouw van de foodtruck die je zelf hebt uitgekozen. Meestal zorg je nog voor electriciteit en een kopje koffie voor de foodtruckondernemer. Klaar is Kees!"
“Gewoon doen! Het kost niet veel moeite en je helpt er een foodtruck mee. Ik heb ontzettend leuke gesprekken met de foodtruck ondernemers. Ze vinden zichzelf opnieuw uit en zijn creatief, maar ook echt dankbaar dat je op een easy manier hen aan leuke klanten helpt. Voor het contact met buren, vrienden en bekenden van school en sport is het ook een aanrader. Eva en ik hebben er plezier aan. Nu we er zo over praten, ga ik na ons gesprek meteen weer een nieuwe foodtruck boeken.”
Lees hier hoe je dat regelt en hoe je er een groot succes van maakt. Zie alle interviews.